Mesebolygó állatkertje
 

Az oroszlán

2018.11.08

Az oroszlán (Panthera leo) a macskafélék (Felidae) családjába tartozó emlős. A tigris után ez a legnagyobb termetű és legelterjedtebb "nagymacska".

A víziló

2018.11.07

Nevük ellenére nem a lovak a legközelebbi rokonai, de nem is a disznófélék, bár sokáig a legtöbben így vélték, egyebek közt a bikák röfögésére emlékeztető hangja miatt. A DNS-ek összehasonlításából meglepetésre kiderült, hogy legközelebbi rokonaik a cetek (Cetacea).

A gorilla

2018.11.06

A nyugati gorillák Nyugat- és Közép-Afrikatrópusi esőerdőiben élnek Nigériától Kongóig, míg a keletiek Közép- és Kelet-Afrika egyes területei (Kelet-Kongó, Ruanda, Uganda) esőerdeiben. A hegyi gorillák, amelyeket Dian Fossey és a róla készült Gorillák a ködben című életrajzi film tett híressé, a keleti gorillák egyik alfaja.

A panda. vagy más néven bambuszmedve a medvefélék családjába tartozó emlős. Elterjedése csak maradványfoltokra korlátozódik Közép- és Dél-Kínában. Az óriáspanda a fejétől a farkáig 150-190 centiméter. Farka - mint a legtöbb medvéé - csonka, nagyjából 10-15 centiméter hosszú. A felnőtt állat testsúlya 70 és 125 kilogramm között változik....

A kardszárnyú delfin, más néven orka - vagy gyilkos bálna - az emlősök osztályába, a cetek rendjébe, és a fogascetek alrendjén belül a delfinfélék családjába tartozik. Valamennyi óceán területén előfordul, de a legtöbb példány az Antarktiszt körülvevő tengerekben él. Sekély öblökben, folyók torkolatvidékén is gyakran vadászik. Átlagosan 100...

Azt hiszem mindannyiunk álma, hogy egy igazi delfinshow nézői lehessünk. A szerencsésebbek, már túl vannak ezen, addig is míg számunkra is megvalósul, nézzük együtt ezeknek a csodálatos állatoknak a műsorát.