Mesebolygó állatkertje
 

A medve

2018.11.22

Európában korábban általánosan elterjedt volt, de napjainkra néhány magasabb hegységbe szorult vissza. Jelentős számban él az erdélyi Kárpátokban, de stabil állományai élnek Szlovéniában, Szlovákiában - például az Alacsony- és Magas-Tátrában, a Fátrában, valamint a Szlovák Paradicsomban és Skandiáviában is.

Amikor azt halljuk mi magunk is szeretetből születtünk, talán csodálkozunk. Pedig ha jobban szétnézünk a környezetünkben, láthatjuk a szeretet ott van mindenben és mindenkiben.

Hogyan is néz ki egy bébi víziló? És hogyan segítik a gondozók az állatkerten? Ha megnézed a videót a választ is megkapod, ezekre a kérdésekre.

Egy csodálatos dokumentum film az állatok és emberek közötti viszonyról, más szemmel, mint ahogyan mi látjuk.

Papagájok

2018.11.16

A papagájfélék (Psittacidae) a madarak osztályának papagájalakúak (Psittaciformes) rendjébe tartozó egyik család.

A jegesmedve

2018.11.15

Talán el sem hiszitek , mennyire apró egy jegesmedve amikor megszületik. Az állatkertben őt is gondos kezek segítik a fejlődésben. Kicsi Nóra gyönyörűen fejlődik, és csodaszép fehér maci válik belőle.

A cápa

2018.11.12

A cápaszerűek vagy közismertebben cápák (Selachimorpha) a szűkebb értelemben vett porcos halak (Chondrichthyes) osztályába tartozó öregrend.

A rozmár

2018.11.11

A rozmár (Odobenus rosmarus) az emlősök (Mammalia) osztályának a ragadozók (Carnivora) rendjébe, ezen belül a rozmárfélék (Odobenidae) családjába tartozó faj.