Legfrissebb videók
 

Mindenki fája

2019.06.22

Az erdő szélén volt egy csodaszép fa, amely olyan magasra nőtt, hogy az állatok csodájára jártak. Igyekeztek minél több időt rajta tölteni, de egy idő után mindenki a maga fájának érezte és ez bizony nem kis bonyodalmat okozott. Hogy kié is lett a végén a tulajdonjog, kiderül ha meghallgatod a mesémet.

Ha kislány vagy, biztosan vágytál már rá, hogy hercegnő lehess. Ámde a királylányoknak sem mindig könnyű. Így volt ezzel Emilia is, akit a szülei annyira féltettek, hogy még gyerekeket sem láthatott egész gyermekkorában.

Zenés erdőben egész nap zenélnek az állatok, nincs is gondjuk- bajuk, mindig boldogok. Mári a boszorkány nem tudja ezt az állandó bulizást elviselni, ezért egy varázsszert készít, ami megfékezheti az erdei zenebonát.

Nyuszika nagyon szomorú, mert a szülei sokat veszekednek. Minden álma, hogy az ő családja is békességben éljen, ezért elindul megkeresni a Kulcsos szigetet, hogy megtalálja a szülei szívéhez vezető kapu nyitját. Hogy sikerül- e a terve, megtudhatod, ha meghallgatod a mesémet!

Piri és Sanyi fiatal házasok. Piri jó háziasszony és sokat dolgozik a sárkány munkahelyen is. Míg Sanyi munka után, csak meccset néz, eszik és alszik, addig ő alig győzi a házi munkát. Egy nap aztán megelégeli párja nemtörődömségét és átmegy házisárkányba. De hogy mégis hogyan? Hallgasd meg a mesémet és megtudod!

Te hallottad-e már a szíved hangját? Van aki csak megérzésnek hívja, de valójában a lélek igy jelez nekünk, hogy az álmaink felé haladjunk, vagy csak az irányba, ahol boldogok lehetünk. Léna liba is hallotta a szíve hangját, s el is indult az ő sugallatára Meseországba, hogy valóban kövesse az álmait. De, hogy vajon jól tette-e kiderül, ha végig...

Kalóz mese

2019.05.18

Pietró kalóz az Óperenciás tenger vizein hajózva keresi a Kincses szigetet. Nem igazán szeret osztozkodni, így legénysége sincs, saját maga végzi a hajón szükséges tennivalókat. Egyetlen jó barátja Chip, az ara papagáj. Hogy megtalálja - e a szigetet és a temérdek kincset? Ha végig hallgatod a mesémet, ez is kiderül!

Elkészült Kató és a rózsaszínmackó befejező része. A két jó barát kalandjait óvodásoknak szántam, de biztosan megkedvelik a kisiskolások is. A 16 versikéből álló sorozat interaktív mesekönyvben is elkészült, és letölthető ingyen az oldalról.

Vajon a szerelem valóban kiállja az idő próbáját? És a szerelmesek valóban sebezhetetlenek? A halász és a sellő című mese talán választ adhat ezekre a kérdésekre. Bárhogy is legyen, egy biztos most sem fogsz csalódni. A két szerelmes története így is, úgy is jól fog végződni :-D

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kakaska, aki nagyon sokra tartotta magát. A nagyképűsége nem ismert határokat: szebbnek és okosabbnak képzelte magát mindenkinél a majorságban, de még a gazdánál is! Egészen addig a bizonyos napig....