Tarasque, a sárkány

2018.11.11

Tarrasque egy gigantikus gyíkszerű lény, amely csak enni, ölni és elpusztítani képes. Alacsony intelligenciával rendelkezik, és nem tud beszélni. Erőszakos és kegyetlen természetű, hiányzik belőle a szellemi kapacitás, képtelen választani jó és rossz között. 

A tarrasque eredetének különböző magyarázata létezik: egyesek azt állítják, hogy ez az átok az istenektől van, míg mások azt mondják, hogy gonosz varázslók hozták létre.

Legenda:  A teremtmény Nerluc tartományban élt Provence-ban , Franciaországban.

Nerluc királya lovagokkal és katapultokkal  támadta a megszállott Tarasque-ot . De Szent Martha megtalálta  a fenevadat, és himnuszokkal, imákkal megszelídítette, majd visszahívta a városba. Az emberek, amikor meglátták a szörnyet megijedtek, és megtámadták A szörny nem állt ellen és meghalt.  Martha ezután sokakat áttérített a kereszténységre . Sajnálták, hogy mit tettek a megszállott szörnyeteggel, és megváltoztatták a város nevét Tarasconra .

A Tarasque története is nagyon hasonlít a Szépség és a Szörnyeteg és a King Kong történetéhez . A szörnyet elbűvölte és meggyengítette egy nő, majd megölték, amikor visszahozták a civilizációba.