Érdekességek Kanadából

2019.05.21

Tudjátok-e, hogy Kanada Oroszország után, a világ második legnagyobb országa? Fővárosa Ottawa, két hivatalos nyelve van: az angol és a francia, államfője pedig II. Erzsébet. Kanada rendelkezik a világ harmadik legnagyobb olajkészletével, folyói pedig a világ vízkészletének közel 9%-át teszik ki, a gleccserekkel együttesen közel 20 %-a.

Elmondhatjuk, hogy itt élnek a világ legpozitívabb gondolkodású emberei, akik nem csak maguk boldogságát ápolgatják, másokat is szívesen felvidítanak. Unalom helyett, kimennek az utcára és vidám feliratokat mutatnak az autósoknak: " FANTASZTIKUS VAGY!" , " A VILÁG JOBB, HOGY TE LÉTEZEL!"- és hasonlóak.Az egyetlen ország ahol Ufó leszállópályát építettek, biztos ami biztos, ha mégis erre tévednének az űrlények, tudjanak róla, hogy itt szívesen látják őket.A sok- sok vízkészlet ellenére, bármennyire hihetetlen, itt van a világ legkisebb sivatagja, mely a Carcross Yukonban található a maga 2.5 négyzetkilóméterével.A leggyakoribb vezetéknév a Li , ki gondolná? Ez a név Kínában csupán a 84- ik helyen áll.

Kanada rendőrei híresen kedvesek. Van olyan tartomány ( Nunamut), ahol az autók rendszáma medve formájú!Egy kanadai mackó ihlette magát Micimackót is. 1915- ben került egy Winnipeg nevű mackó a londoni állatkertbe, ahol egy apukát megihletett kisfia és a maci barátsága. Így született meg Vinni- the-Pohh, azaz Micimackó.Kanadában van a világ legnagyobb pénzérméje: a 9 méter átmérőjű Big Nickel Sudburyben található, egy 1951-es ötcentes másolata.