Barbegazi

2018.11.13

Egy kis fehér fésült emberkére hasonlít, akinek hosszú szakálla és hatalmas lába van. Ők a hegyek között utaznak. A nagy lábukon síelnek. Néha segítenek a pásztoroknak az elveszett juhok felkutatásában. Szeretnek a lavinákon szörfözni és fütyülést hallatnak, hogy figyelmeztessék az embereket a veszélyre, és mindent megtesznek azért, hogy az embereket kimentsék a hóból. 

Mitikus teremtmények a svájci és francia mitológiából. Különböző törpe vagy gnóm , hasonlít egy kis, fehér fésült emberre, hosszú szakállal és hatalmas lábakkal. Ők a hegyek között utaznak, amelyek otthonaik a tömeges lábukkal síeléssel, vagy hócipőként való használatukkal. Nyáron barlangokban és alagutakban élnek, és az első havazásig nem jönnek ki. A "barbegazi" szó a francia barbe-glacée-ból származik, azaz "fagyott szakáll". 

A nagy magasságok és az alacsony hőmérsékletek iránti elkötelezettségük miatt az embereket ritkán észlelik, de néha segítenek a pásztoroknak az elveszett juhok felkutatásában. Legnagyobb ismert szórakozásuk a lavinákkal való szörfözés a rendkívüli nagy lábukkal. Azt mondják, hogy alacsony fütyülést hallatnak, hogy figyelmeztessék az embereket a fent említett veszélyre. Nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy az embereket kimentsék a hóból.