A halász, aki élete legnagyobb élményét élhette át

2019.05.18Képzeljétek csak el, hogy egyedül halásztok a békés óceánon egy igazi horgászhajóban, amikor hirtelen egy óriáshal akrobatikus mozdulattal kiemelkedik tőletek pár méterre! Ijesztő ugye?

Márpedig ez nem elképzelés, hanem valóság. Az eset a a kaliforniai Monterey-öbölben történt, ahova előszeretettel járnak bálnaleső turisták. Sőt külön hajókat indítanak ezzel a céllal az óceánra. A vándorló bálnák gyakran kápráztatják el a turistákat látványos ugrásaikkal ezen a helyen. Egy gyanútlan horgásznak nemrég olyan szédületes találkozásban lehetett része, amelyre egészen biztosan nem számított. Egy kifejlett hosszúszárnyú bálna ugyanis éppen a férfi kis hajója mellett emelkedett ki a tengerből, ami nem csak számára lehetett felejthetetlen élmény, de a kiránduló hajón éppen filmező turisták számára is.

A hosszúszárnyú bálna akár 18 méteresre is megnőhet. Gyakran tanyázik a partok közelében és mivel sokszor egészen lenyűgöző ugrásokat hajt végre a tengeren, a bálnaleső turisták nagy kedvence e faj.