Kreatívkodj velem!
 

Szükségünk lesz: két darab wc papir gurigára, pár darab szívószálra ( lehetőleg rózsaszínre), cérnára, 1 darab kínai pálcikára, 4 darab műanyag kupakra, dekorpapírra és ragasztóra. Az egyik gurigára farkincát és sörényt ragasztunk. A kupakok közepét kilyukasztjuk, bele fűzzük a cérnát, majd a feldarabolt szívószálat. Az így elkészült lábakat az...

Helyes kis lajhárokat nagyon gyorsan és könnyen készíthetünk. A kapaszkodó lábak egyszerű ruhacsipeszből vannak. A testük könnyedén megrajzolható és kivágható. A csipeszek kapaszkodó részét szabadon hagyjuk, a másik végére ráragasztjuk az állatkáinkat, s már csak fel kell csippentenünk bármire, amit díszíteni szeretnénk :-)

A képen látható igencsak egyszerű madáretetőhöz a hozzávalók : egy műanyagflakon és két fakanál. Arra kell ügyelnünk, hogy a kanál résznél nagyobb legyen a vágott lyuk, mert itt fog a madárkánkhoz kihullni az élelem. A téli évszakokban nagy segítség lehet az apró madárkák etetése.

Meg tudod mondani, hogy a képen igazi kaktusz látható? Szereted a kaktuszokat, de nem tarthatsz otthon, mert félted az apróságaidat? El tudod képzelni, hogy igenis lehet örök, nem tüskés kaktuszod, amely a gyerekeidre nem jelenthet veszélyt?

Bármilyen színű cicát készíthetünk, ha van színes papírunk. A kiválasztott színű papírlapra tesszük a tenyerünket, és körbe rajzoljuk. Ez lesz a cicánk teste. A maradék papírlapra megrajzoljuk a fejét, majd mindkettőt kivágjuk.

Nagyszerű célbadobós játékot készíthetünk 5 literes műanyagflakonból. Éles szabász késsel hatalmas szájat vágunk az oldalára, nagy műanyagszemeket ragasztunk rá, ajkakat valamint kezecskét. Papírgolyócskákat gyűrünk és kezdődhet a játék!

A fakanál olcsón megvásárolható eszköz, amelyből egy kis fantáziával mindenféle bábot készíthetünk: állatokat és embereket egyaránt. Műanyag szemecskéket vásárolhatunk a hobbi boltokban, valamint szükségünk lesz még festékre és ragasztóra. Az embereknek ruha anyagból ruhát is készíthetünk, a hajukat pedig színes fonalakból. Kezdődhet a móka!

Madárijesztő készítéshez szükséged lesz lehetőleg átlátszó, fehér boros üvegre, üvegfestékre, szalmára, egy kis darab zsákszövetre és bármilyen ruha anyagra. Első ként az üvegeket megtömjük a szalmával úgy, hogy a száján kilógjon. Ezután az üvegfestékkel szemet, szájat, orrot rajzolunk, lehetőleg vidámat. Így a mi hangulatunk is még vidámabb lesz,...

Toboz emberkénkhez nem szükséges megvárni az őszt, a hozzávalókhoz nyáron is hozzájuthatunk. Dióhéj és toboz akad mindenfelé, száraz ágacskák és levél is. Szemecskéket minden hobbi boltban lehet vásárolni olcsón, s már csak össze kell ragasztanod, a mindent ragasztó univerzális ragasztóval. Szakállat bármiből készíthetsz: fonalból, kukorica hajból,...

A nyár a szép kertek évszaka. Virágokkal és fákkal díszített udvarunkat olcsón mesebirodalommá változtathatjuk gyermekeink számára. Használt gumiabroncsokból és olajfestékből vidám minyonokat készíthetünk, míg fahasábokból embereket. Valójában bármit hozzáadhatunk, ami a fantáziánkban megszületik, fahasábokból készíthetünk állatokat is. A...